Prag 01.01. - 6 dana / 3 noćenja - Nova godina 2020 Cena: 84 €

PRAG je glavni grad Češke Republike, na 1000 km severozapadno od Beograda, zauzima površinu od 496 km2 i broji nešto preko milion stanovnika. Godine 1992. UNESCO je staro jezgro Praga (866 ha) stavio pod svoju zaštitu. Vltava je reka koja protiče kroz Prag u dužini od 30 km sa maksimalnom širinom od 330 m. Postoji novi i stari deo grada. Stari deo je lavirint aleja, kaldrmskih ulica i prolaza. Novi deo grada kontrast je starom po svojoj modernoj arhitekturi. Prag je danas prvorazredna turistička destinacija. Arhitektura Praga je raznovrsna, od romaničke, gotičke, renesansne, barokne, rokoko, klasicistične, do pravaca XX veka secesije i kubizma.

Program putovanja:                                                                          

Dan 1. 01.01.2020. BEOGRAD

Skup putnika u 17:30 na BAS stanici, polazak iz Beograda u 18:00h Noćna vožnja preko Novog Sada, Mađarske, Slovačke i Češke sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

Dan 2. 02.01.2020. PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Razgledanje grada sa lokalnim vodičem, obilazak Hradčana (kraljevog dvora), katedrale Sv.Vida, baziliku Sv.Djordja...spustićemo se Malom Stranom pored Kafkinog muzeja do Karlovog mosta (najstarijeg mosta u Pragu)...Šetnju završavamo na Staromesnim Namestima kod čuvenog astronomskog sata Orloj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i predah na novogodišnjim kioscima uz kuvano vino i Praške kobasice... fakultativno krstarenje rekom Vltavom, uživanje u zvucima Smetanine „Vltave” i razgledanje mističnog Praga iz ovog ugla. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 3. 03.01.2020. PRAG – DREZDEN  (fakultativno)- PRAG

Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Drezden, grad na istoku Nemačke, grad sa mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj se nalazi cuvena galerija starih majstora), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva,mural sa saksonskim vojvodama...Slobodno vreme i prilika da i ovaj grad osetite u duhu novogodišnje carolije i iskoristite novogodišnje popuste... Povratak u Prag. Noćenje .

Dan 4. 04.01.2020. PRAG –KARLOVE VARI (fakultativno)- PRAG

 Doručak. Fakultativni odlazak na izlet u Karlove Vari jednu od najlepših banja Evrope. Obilazak njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade...), crkve Sv.Marije Magdalene...i naravno ne zaboraviti probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora...Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 5. 05.01.2020. PRAG 

Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vreme u Pragu do polaska za Srbiju. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora.

Dan 6. 06.01.2020.BEOGRAD

Planiran dolazak u jutarnjim časovima.

Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

Polazak

 

 01.01.

Hotel ***                                                   ND

                                                        1/2, 1/2+1                                         

84 €

Legenda:  ND – noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

                                                                                

 

Aranžman  obuhvata:                                                                  

Ø prevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)

Ø smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom

Ø panoramsko razgledanje po programu

Ø usluge pratioca grupe

Ø rezervaciju i agencijske usluge

 

 

Aranžman ne obuhvata:

 

Ø stanični vaučer 50 rsd po osobi (plaća se u agenciji)

Ø fakultativne izlete

Ø individualne i extra hotelske troškove

Ø ulaznice za posete lokalitetima

Ø međunarodno zdravstveno osiguranje (1€ po danu)

Ø doplata za 1/1 sobu + 60€

 

Opis hotela (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

Hotel Krystal 3* http://www.hotel-krystal.com nalazi se u Pragu u širem centru grada, odlično je povezan javnim prevozom sa centrom grada. Sobe su 1/2 i 1/3 opremljene kupatilom, fenom za kosu, televizorom i telefonom. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola.

Hotel A&O Metro Strizkov 3*  https://www.aohostels.com/en/prague/prag-metro-strizkov/ nalazi se u širem centru Praga, u blizini je metro stanica kojom se za 15min stiže do centra grada. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći ležaj krevet na sprat) sa kupatilom, televizorom i telefonom. Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola.

Hotel Juno 3*  http://www.hoteljuno.cz/ sadrži restoran, bar, parking. Nalazi se 5-7 od stanice metroa koja vodi do centra grada. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom (tuš/wc),tv-om telefonom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Globus 3*  http://www.hotel-globus.cz/nalazi se na liniji gradskog prevoza, poseduje restoran, bar, parking. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom (tuš/wc), tv-om, telefonom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel BW Amedia 3* www.bestwestern-ce.com/amediapraha  nalazi se u četvrti Hodov i u blizini istoimenog tržnog centra, na liniji metroa. Sobe su 1/2 i 1/3 sa kupatilom (tuš/wc), tv-om, telefonom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel Olympik Tristar 3*  http://www.olympik.cz/ nalazi se oko 5km od centra. Hotel poseduje restoran i bar. Svaka soba ima tus/WC, TV, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel A&O Rhea 3* https://www.aohostels.com/en/prague/praha-rhea/  smešten je pored Parka Malešicki, na samo 200 metara od tramvajske stanice Zborov i na 20 minuta vožnje tramvajem od starog jezgra Praga. Sve sobe imaju funkcionalno uređen enterijer 1/2, 1/3 (treći ležaj krevet na sprat,koristi se samo donji ležaj). Sadrže TV i sopstveno kupatilo sa tušem. Hotel ima foaje i bar. Doručak je na bazi švedskog stola.

 

 

Način plaćanja:

Ø ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Ø 40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

Ø čekovima građana na 3 mesečne rate

 

Cene fakultativnih izleta:

Ø Izlet za Karlove Vari – cena 25 €

Ø Izlet za Drezden – cena 30 €

Ø Krstarenje Vltavom oko 1 sat – cena 10 €

 

Ø minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana.Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

 

Ovaj program je radjen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.